Kari

15. listopadu 2006 v 17:03 | Sallie Morissová
Název kari je zkomolenina tamilského slova karhi. V období britské vlády se význam tohoto slova vyvinul ve volný název jakéhokoliv indického jídla připraveného v omáčce. První ctitelé bohatě kořeněných jídel, kupci a vojáci, kteří navštívili Indii, dychtili zavést tyto chuti po svém návratu do domácí kuchyně. Během desetiletí se poptávka po prášcích kari zvýšila a tyto směsi se staly důvěryhodnějšími, zlepšila se jejich kvalita a zjemnila se chuť. Dnes najdete hotové kořenící směsi kari pro orientální a indickou kuchyni ve většině supermarketů. Prášek kari je směs různých koření a jaho složení je kraj od kraje jiné. Například v oblastech kde je větší horko, je ostřejší a obsahuje víc chilli. Kořenící směsi z chladnějších oblastí Indie se obvykle zaměřují na teplejší a voňavější chuti.
Z encyklopedie Koření
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Marcela Marcela | Web | 16. listopadu 2006 v 12:10 | Reagovat

Moje nejoblíbenější koření já bych ho dala i do svíčkový.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Stazkyobrazky.wz.cz-obrázky od Vás pro Vás
Sisi