Stříška z Bé Bé sušenek

6. listopadu 2006 v 22:32 |  Moučníky
Tento známý recept, který se stal v poslední době hitem jsem si upravila k obrazu svému. Vyzkoušejte a napište jak vám chutnalo.

Ingredience:

1 balíček světlých,1 balíček tmavých bé bé sušenek
150 g moučk.cukru
1/8 másla
500 g obyč.jemného tvarohu / je balen jako máslo/
50 g mletých vlašských ořechů na dozdobení
trochu rumu

Místo původního banánu, který oxiduje a na řezu zhnědne, navíc se mi zdá fádní, jsem nakrájela na kostičky kompotované broskve. Může se použít i ananas.
V množství másla, použitého ovoce a ořechů spočívá rozdíl mezi originálem a mojí variantou.

Postup:

Utřeme máslo s cukrem, tvarohem a ochutíme rumem /používám ruční šlehač/. Na alobal naskládáme jako šachovnici bé bé sušenky 3 řady po 7 kusech, /střídáme světlou a tmavou barvu/. Potřeme částí tvarohového krému, /jen tolik, aby se dvě vrstvy sušenek k sobě přilepily / a zakryjeme znovu sušenkami bébé poskládanými jako šachovnice,ale tentokrát na tmavou světlou a obráceně. V tuto chvíli si oddělíme malou část tvarohového krému na závěrečné potření stříšky a do zbytku vmícháme nakrájené broskve. Krém s broskvemi dáme na středové sušenky. Vezmeme tento alobal a z obou delších stran přiklopíme k sobě tak, že se sušenky nahoře spojí do střechy. Dáme do ledničky na několik hodin. Ztuhlou stříšku opatrně vybalíme z alobalu, pořeme krémem a můžeme posypat mletými vlašskými ořechy. Zamaskujeme tak případné nedostatky.Pěkně vypadá, postříkaná čokoládou.Takto vylepšenou stříšku dáme ještě do lednice, aby více ztuhla.Čím déle tam bude, tím lépe se bude porcovat a také lépe chutnat. Až budete servírovat hostům, nebudete se stačit divit, jak tato dobrota mizí !!!!!!!

Pozn.: Mám další poznatek v přípravě. Abych nehonila sušenky po alobalu, když mám slepit jednu vrstvu s druhou, slepila jsem si vždy jednu bílou a jednu hnědou sušenku k sobě. Pak jsem vytvořila na alobalu šachovnici a na střední pás sušenek jsem navrstvila krém s broskvemi. Každou dvojici postranních sušenek jsem přilepila zvlášť do stříšky a alobalem na závěr obalila celý výtvor. Dál jsem postupovala podle předpisu. Zjednodušila jsem si to.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 noean noean | Web | 12. ledna 2007 v 21:05 | Reagovat

Tu dělá mamča taky,mňam!

2 Kiwi Kiwi | 6. května 2007 v 22:23 | Reagovat

Mňam, mňam...udělala jsem to přesně podle tebe, ale příště bych dala míň másla.

Ale jinak úúúžasné, originální.

3 Jitka Jitka | 25. května 2009 v 21:46 | Reagovat

[2]: Upravila jsem recept z 250g másla na polovinu.Je to lepší. :-)

4 Eva Eva | E-mail | 29. března 2012 v 20:03 | Reagovat

Kolik tedy másla ? V receptu je 1/8 = 31,25 g a ve 3. komentáři píšete, že 125g ? Díky

5 Jitka Jitka | Web | 29. března 2012 v 22:03 | Reagovat

[4]: 1/4 = 250g másla a 1/8 = 125g másla k tomu není co dodat.

Snad jen to, že 4/4 = 1000g od toho se to ostatní odvíjí. :-D

Ta 1/8 másla je akorát. Původně bylo v receptu 250g. :-)

6 Eva Eva | 30. března 2012 v 11:32 | Reagovat

Počítám vše z 1 másla (250 g). Proto 125 g beru jako 1/2 másla. Dík za upřesnění.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Stazkyobrazky.wz.cz-obrázky od Vás pro Vás
Sisi