Bramborový mls

19. září 2007 v 17:28 |  Bezmasá jídla
halloweenpompoen/jol_t1a.gifento recepr určitě vyzkoušejte. Zvláště teď, když se chystáte ukládat do sklepa brambory na zimu. Pokud tak ovšem činíte. Do panelákového sklepa to asi nemá cenu, že? Není to recept náročný na přípravu, tak si udělejte třeba večeři a nebo malé občerstvení pro návštěvu.
Suroviny :
6 větších moučných brambor (upravte podle počtu osob)
300 g tvrdého salámu
200 g anglické slaniny
200 g sýra niva
150 ml smetany ke šlehání
3 stroužky česneku
Postup :
Dobře očištěné brambory vaříme ve slupce asi 20 minut. Měly by být uvařené tak napůl. Necháme částečně vychladnout a rozkrojíme podél. Každou polovinu brambory lžičkou vydlabeme, aby vznikl prostor pro nádivku. Do důlku dáme připravenou směs.
Směs:
Nastrouháme salám, sýr a přidáme smetanu a utřený česnek. Promícháme a do každé vydlabané brambory dáme připravenou směs. Nahoru položíme plátek anglické slaniny a naplněné brambory vložíme do zapékací mísy nebo pekáče. Přikryjeme alobalem a v předem rozehřáté troubě zapékáme.Doporučovala bych na závěr alobal sundat a ještě nechat volně zapékat, aby se vytvořila kůrčička. Servírovat můžeme se syrovou zeleninou a každý brambor můžeme ještě přelít jogurtovou zálivkou podle chuti. Ozdobit můžete snítkou kadeřavé petrželky.
Vypadá to i chutná báječně. Dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 babča babča | Web | 20. září 2007 v 11:18 | Reagovat

už cítím jak to voní můžu si tvuj receptík uložit do mych osobních,slibuji,že ho nebudu zveřejňovat a vydávat za vlastní

2 Jitka pro babču Jitka pro babču | 20. září 2007 v 11:36 | Reagovat

Samozřejmě, že můžeš.

3 Hablina Hablina | Web | 20. září 2007 v 17:14 | Reagovat

tak tomu říkám provokace, když se snažím zhubnout....brambory mám, anglickou mám, místo nivy dám syreček....

4 Jitka admin. Jitka admin. | 22. září 2007 v 8:01 | Reagovat

Včera jsem měla hosty, nebylo to nic velkého, jen přátelské posezení sousedů a tak jsem tento mls připravila.Nikdo z nich to nikde nejedl, jen v Rakousku prý jedli něco podobného na vánočních trzích. V alobalu upečenou bramboru , rozříznutou a přelitou jogurtovou zálivkou. Musím se pochlubit, že tento mls měl ohromný úspěch. Ještě jsem recept doplnila, tak si ho znovu přečtěte.

5 Petroš Petroš | 23. září 2007 v 4:58 | Reagovat

Ahojík, tak super..je 4:57 a já jsem dostal hlad... teď nevím...co dělat :D ale vypadá to dobře a určitě to bude i dobře chtunat. Tak já si jdu nachystat něc k snědku :D ahoj

6 babča babča | Web | 24. září 2007 v 11:54 | Reagovat

mls jsme dělali tento víkend.upravili jsme ho místo salámu jsme dali pomleté uvařené maso ze slepice a místo nivy jme ho posypali strouhaným tvrdým sýrem a pekli jsme to venku na plechu jak v troubě,ale na grilu mimořádná dobrota

7 Cella Cella | Web | 17. dubna 2008 v 14:30 | Reagovat

Vyzkoušeno moc dobré...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Stazkyobrazky.wz.cz-obrázky od Vás pro Vás
Sisi