Utopenci a nakládaný Hermelín

4. října 2007 v 17:09 |  Masová jídla
Mám pro vás dva recepty na pikantní pohoštění pro nečekanou návštěvu.
Utopenci
Ingredience:
20 špekáčků, cibule (mnoho), sklenice steril. papriky, sklenice dlouhých feferonek, sklenice kulatých feferonek, sklenice kyselých okurek, 1 l octa, 1 l vody, sklenice od okurek 3 litry, pepř bílý mletý.
Koření a pochutiny : cukr 4 lžičky, sůl 2 lžičky, pepř celý 10 kuliček, nové koření 4 kuličky, bobkový list 10 kousků, hřebíček 4 ks, feferonky kulaté extra pálivé 8 ks.
Koření a pochutiny doporučené: jalovec 4 ks, anýz-fenykl-tymián-libeček - špetku, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička oleje.
Postup:
Příprava nálevu: ocet smícháme s vodou, přidáme všechny pochutiny a koření (mimo kulatých feferonek) a uvedeme do varu. Vaříme 5 minut (dost to smrdí). Poté vhodíme 2 rozpůlené kulaté pálivé feferonky a necháme chladnout.
Příprava utopenců: Buřty oloupeme a nařízneme. Buřty vymažeme bílým pepřem a vložíme do nich kus papriky, tenký plátek kys. okurky a půl kolečka cibule. Dno sklenice vysteleme cibulí, pak dáme vrstvu utopenců, doplníme dlouhou feferonkou, poté opět cibule,utopenci,cibule….
Finále: Teplý nálev (ne horký, ne studený), nalijeme do naplněné sklenice, koření, které nám zbylo v hrnci rovněž lžičkou nandáme do sklenice. Poté zavíčkujeme (nebo igelit s gumičkou) a necháme 14 dní stát v chladnu. Je dobré jednou za dva dny sklenici někde nad dřezem opatrně otočit a obsah tak promíchat, poté sklenici otevřít a případný úbytek nálevu doplnit octem.
bloemen_natuur/51.gif
Nakládaný hermelín
Ingredience:
Hermelíny - nejlépe se zeleným pepřem
Česnek - podle chuti
Paprika sladká, pálivá, příp. chilli
Feferonky kulaté
Pepř celý - může být černý,bílý, červený, zelený - je to spíš pro oko
Jalovec, tymián, rozmarýn - lze nahradit provensálským kořením
Černé olivy
Cibule
Bobkový list
Olivový olej
Sterilovaná červená kapie
Postup:
Česnek rozmačkáme a smícháme s červenou a pálivou paprikou. Poměr záleží na vaší chuti. Doporučuje se poměr 5:1. Hermelíny rozkrájíme a hmotou vymažeme. Vložíme kolečko cibule a půlky oliv. Dáme do sklenice a prokládáme cibulí, feferonkama, olivama, kořením, kapií. Zalijeme olejem a necháme alespoň týden zaležet v chladnu.
bloemen_natuur/51.gif
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hablina Hablina | Web | 4. října 2007 v 18:11 | Reagovat

Joj, to jsou životabudiče.

2 Cella Cella | Web | 4. října 2007 v 20:03 | Reagovat

Mnam!To bych si dala!Už máš receptíky vyzkoušené?

3 Jitka admin. Jitka admin. | 4. října 2007 v 20:22 | Reagovat

Utopence jjsem jedla na návštěvě, sama jsem je ještě nenakládala ale Hermelín ano a je taky bezva.

4 Petroš Petroš | 4. října 2007 v 20:56 | Reagovat

Ahojky, tak bezva, když jsem otevřel tuhle stránku tak na mě vybliklo utopenec a hermelín, obě dvě jídla přímo zbožňuji. Takže jsem dostal hlad. Doufám, že tuto mňamku co nejdříve ochutnám:-)

5 Jitka pro Petroš Jitka pro Petroš | 4. října 2007 v 21:28 | Reagovat

To víš , že ochutnáš. Ale musíš přijet.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Stazkyobrazky.wz.cz-obrázky od Vás pro Vás
Sisi