Věnečky z odpalovaného těsta

11. října 2007 v 8:42 |  Moučníky
Suroviny:
1/4 l vody
5dkg Hery
15 dkg polohrubé mouky
3-4 celá vejce
špetka soli
Postup:
Do kastrolku nejlépe se silným dnem dáme svařit vodu s Herou.Za stálého míchání pozvolna sypeme polohrubou mouku . Mícháme na plotně tak dlouho až se těsto nelepí ke stěnám nádoby. Necháme vychladnout a do vlažného těsta postupně ručním šlehačem vmícháme vejce a špetku soli.Šleháme tak dlouho až máme těsto hladké jako sametové.
Vyhřejeme si troubu, na plech dáme pečící papír, který potřeme vodou s trochou oleje. Do plátěného pytlíku se zdobítkem dáme těsto a na plech tvoříme dvojitá kolečka nad sebou v tahu.Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180°C a ke konci stáhneme na sporo. Po dobu pečení neotvírat troubu !
Krém:
1/4 l mléka svařit s 1 vanilkovým pudinkem a 30 dkg cukru, 1 vanikový cukr a nakonec vmíchat 1 žloutek.Do vychladlého zašlehat 25dkg másla.
Poleva:
3 lžíce horkého mléka, 6 lžic moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy. Vymíchat do hladka.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 flying bunny flying bunny | Web | 11. října 2007 v 8:43 | Reagovat

to vipada zejímavě:)

2 Cella Cella | Web | 11. října 2007 v 9:52 | Reagovat

Mnam,už jsem dostala na ty věnečky chut!Máš tento recept vyzkoušený?Chtělo by to fotečku a přeji všem Dobrou chut!

3 Jitka pro Cella Jitka pro Cella | 11. října 2007 v 10:51 | Reagovat

Mám to vyzkoušené už několikrát, dělá se to dobře  a chutná výborně. Nikdy jsem to nefotila, nebylo to potřeba. Budu je dělat příští týden, tak to nafotím a potom sem tu fotku dám. Nemusí se dávat ani poleva, stačí pocukrovat. Nemá to chybu.

4 Hanka Hanka | 11. října 2007 v 21:43 | Reagovat

Věnečky upečené doma jsou opravdu lahodné, s kupovanými se to nedá srovnat. Rozhodně se toho nebojte. Zkazit by se to mohlo pečením. Řídím se doporučením: Všechny druhy trub před pečením dobře předehřejte (asi 20 minut)! Při pečení prvních 15 minut neotvírejte troubu!

Musíme respektovat zkušenosti s vlastní troubou. Jinak platí:

Elektrická - čas pečení asi 25 minut, teplota 200° C

Plynová - asi 20 minut, t - střední stupeň

Horkovzdušná - asi 25 minut, t= 160° C

5 Martík Martík | 6. února 2008 v 22:33 | Reagovat

No tak jsem je už jednou zkoušela a můžu říct že jsem za ně dostala 1 s * Ten recept je skvelej kdybych vedela jak se sem dávaj fotky, tak je sem dám mám je totiž vyfocený...A musím souhlasit s tím že s kupovanými věnečky se to fakt srovnávat neda..jsou prostě skvělí

6 Jitka pro Martíka Jitka pro Martíka | 7. února 2008 v 8:51 | Reagovat

Když pošleš fotku na yorga@seznam.cz , tak ji sem s radostí vložím. Když jsem je dělala, nenapadlo mě je vyfotit.

7 Ivča Ivča | E-mail | 28. března 2010 v 17:43 | Reagovat

Kolik věnečků je z téhle dávky?

8 Jitka Jitka | Web | 28. března 2010 v 19:17 | Reagovat

To přesně neřeknu, záleží jak velké věnečky se dělají. Ale 40 by jich mohlo být. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Stazkyobrazky.wz.cz-obrázky od Vás pro Vás
Sisi