Pečené brambory na psa.

18. března 2008 v 14:37 | Jitka |  Bezmasá jídla
Možná mnohé z vás ničím nepřekvapím ale u nás máme tento způsob přípravy brambor k páteční večeři moc rádi. Proč právě k páteční večeři? No to proto, že v pátek a také v sobotu budete po požití této dobroty společensky vyřízeni. I z vašeho bytu se stane jedová chýše. Tento recept se hodí těsně před výplatou, protože není nijak finančně náročný.
Ingredience:
Brambory
Sádlo
Česnek
Sůl
Mléko nebo kefír
Příprava:
Podle počtu osob ke stolu si připravíte menší brambory. Dobře je operte (nejlépe odrhnout kartáčkem), protože se pečou ve slupce a rozkrájejte na čtvrtky. Brambory naskládejte na plech těsně vedle sebe, aby se jich tam vešlo co nejvíc. Pečou se nasucho v troubě vyhřáté na 200°C. Když se začně dělat křupavá kůrčička na řezu, můžete je na plechu promíchat, aby se opekly z obou stran. Mezi tím, než se brambory upečou si připravte do mísy rozetřený česnek, sůl a vrchovatou lžíci sádla. Česneku dejte tolik, kolik snesete. Upečené brambory dejte do mísy a dobře promíchejte. U nás k nim pijeme mléko nebo kefír. Ale to už je na vás co si zvolíte.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Petra Petra | E-mail | Web | 18. března 2008 v 16:52 | Reagovat

Jituš, jednoznačně kefír. Tuhle dobrotu taky zbožňuju. A česnek mi teda vůbec nevadí.

2 Zdenka "ren." Zdenka "ren." | 18. března 2008 v 19:15 | Reagovat

Tak u nás se tomu říká "myši", pouze to pečeme bez slupky, nakrájené a s česnekem rovnou  promíchané. Česnek máme rádi, nakonec je to výborný prostředek pro detoxikaci organizmu.

3 Jarmila Jarmila | Web | 18. března 2008 v 19:30 | Reagovat

Tohle jídlo neznám. Děláme něco podobného. Šťouchané brambory s česnekem, ale tohle je od pohledu laskomina. Určitě vyzkouším.

4 karlinka karlinka | E-mail | Web | 19. března 2008 v 6:35 | Reagovat

Ahojky Jitko kde bereš ty návody??

5 Jitka pro Karlinku Jitka pro Karlinku | 19. března 2008 v 6:56 | Reagovat

Karči, to je ze života. Vařím a zkouším a něco občas dostanu mailem. Až budeš mít svoji vlastní rodinu, taky budeš znát spousty receptů.

6 sarah sarah | 19. března 2008 v 8:42 | Reagovat

...jjj úplně se mi vybavila ta vůně, kterou moc dobře u nás na chaloupce známe....a plechů nestačí udělat dva ani tři, pochutnávájí si od nejmladších po nejstarší....mňam a mlíko od krávy kdyby bylo...

7 Hunchback Hunchback | Web | 20. března 2008 v 13:44 | Reagovat

Zrovna včera jsem dělal pečené brambory...Moc se mi povedly i mamka to říkala heh

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Stazkyobrazky.wz.cz-obrázky od Vás pro Vás
Sisi