Zelňačka

20. května 2008 v 7:57 |  Polévky
Na zelňačku se většinou používá klobáska. My máme rádi zelňačku s uzeným kolenem, nebo ocáskem.
Potřebujete:
Uzené koleno nebo uzený ocásek
Sklenici kysaného zelí
1/2 kg brambor
smetanu
1 větší cibuli
papriku
pepř
sůl
hl. mouku
sádlo
Postup:
Koleno nebo ocásek uvaříme do měkka, zvlášť, v osolené vodě s kmínem uvaříme brambory nakrájené na kostičky. Kysané zelí trochu propláchneme studenou vodou, osolíme, přidáme kmín a dáme také vařit zvlášť. Na lžíci sádla osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme papriku a hned zalejeme trochou vody, aby paprika nezhořkla. Přidáme vařené brambory i s vodou ve které jsme je vařili, koleno nakrájené na kostky, uvařené zelí i s vodou ve které se zelí vařilo a můžeme přidat i trochu vody ve které se vařilo koleno. Ve smetaně rozšleháme hl. mouku a nalejeme do polévky.Necháme společně povařit. Podle chuti přidáme pepř, popřípadě pálivou papriku a můžeme přidat i masox. To už záleží na tom, jak chcete mít polévku pikantní.
U nás máme tuto polévku moc rádi a vařím ji vždy pořádný, aspoň pětilitrový hrnec. Samozřejmě, že na takové množství musím dát všeho jednou tolik. Když přijedou děti, přidávají si tak dlouho, dokud v hrnci něco je.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Stazkyobrazky.wz.cz-obrázky od Vás pro Vás
Sisi