Boršč a další pochutiny

29. srpna 2014 v 13:00 | Jitka |  Zavařeniny
Tento článek už tady měl být před pár dny, ale nestíhala jsem. Takže nejdří oznámení, že stále rostou. Už ne tak moc jako před čtrnácti dny, ale rostou. Manžel se asi víc nachodí, ale on chodí rád.Mrkající Dnes vyrazil opět, ale zatím není doma, takže nevím jestli bude úspěšný alespoň tak jako na tomto obrázku.


Z hub byla smaženice, něco nasušeno. Na smaženici skoro škoda.


Tohle je pekáč připravený na omáčku z pečených rajčat, kterou Vlasta nazvala Sugo. Pět skleniček s hotovou omáčkou, které z této dávky vyšly, manžel odnesl do sklepa dřív, než jsem je stačila vyfotit. Já jsem omáčku přepasírovala, protože se zrníčky by ji nikdo nejedl a proto jsem měla skleniček míň než Vlasta. Stejně tak dopadly zavařené švestky. Těch bylo deset sklenic a zmizely do sklepa dřív, než jsem řekla švec.

A abych vám přiblížila co jsem dnes vařila, ( jen pro sebe ) byl to boršč. Poněkud ošizený, protože v něm nebylo ani maso, ani brambory ani zelí, ale byl výborný. Trochu dietní, ale na chuti mu to nic neubralo. Pochutnala jsem si.


 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 dáša dáša | E-mail | Web | 29. srpna 2014 v 13:25 | Reagovat

Ahoj Jitu,při čte tvého článku jsem se jen olizovala :-P Letos jsme ještě na houbách nebyli, snad nám to vyjde o víkendu. Tak ráda bych si dala smaženici - mám do ní ráda i klouzky a babky. Ta ostuda - dovezla jsem si sušené houby z farmy z Itálie :-)
A tvůj boršč mně voní až sem :-)
Přeji Ti krásný víkend :-)  :-)  :-)

2 Jitka Jitka | Web | 29. srpna 2014 v 14:29 | Reagovat

[1]:Děkuji :-) Boršč byl fakt prima a mám ještě na zítra.Neumím vařit jen pro jednoho.Manžel by tam potřeboval maso, takže dojí dnes zelňačku. Ta je taky prima. :-)

3 Jarka Jarka | Web | 29. srpna 2014 v 15:52 | Reagovat

Tak tak, pořád rostou. Taky jme byli v lese a donesli plný košík, ale byly to hlavně suchohřiby a babky o "praváka" jsme nezavadili. Vidím, že jsi u plotny pilná jek včelička a dokonce i manžel přiloží ruku k dílu s donáškou do sklepa. ;-)  :-)

4 Jitka Jitka | Web | 29. srpna 2014 v 17:15 | Reagovat

[3]: To je jeho, dávat zásoby na hromadu. :-D

5 Katka Katka | E-mail | Web | 29. srpna 2014 v 17:26 | Reagovat

Na boršč já mám takovou chuť! Myslela jsem, že nám (s manželem) ji uvařím o víkendu, budeme sami a holky ho nemají rády....jenomže - nerada nakupuju a když jsme sami, moc toho nepotřebujeme a tudíž jsem si na něj nic nekoupila :-( Budeme mít brambory s valašskou kyškou ;-)

6 Katka Katka | E-mail | 29. srpna 2014 v 17:29 | Reagovat

[5]: Tak boršč bude, protože jsem si přečetla recept na sugo a určitě ho budu dělat neb rajčat mám taky záplavu. No a na to zase nemám balsamico....tak budu muset na nákup.

7 Ježurka Ježurka | Web | 29. srpna 2014 v 17:34 | Reagovat

Tedy Jituš, houby bych si dala, vím, že se opakuji, ale vždy, když je vidím na obrázku, projeví se u mne Pavlovův reflex. A boršč? Věříš, že jsem ho nikdy nejedla a myslím, že bych to ani nedala. Ale věřím, že může ostatním chutnat a ještě k tomu jsi uvařila dietní, to tě chválím. ;-)

8 Miloslava Miloslava | Web | 29. srpna 2014 v 20:37 | Reagovat

Jitko díky za tip na polévky,borč určitě bude i ta zelňačka v týdnu.
Receptík si odVlasty určitě opíšu,rajčate ještě zatím máme,než se na nich objeví plíseň a to potom bez pardonu jdou i když nemají nožičky. :-)

9 Jája Jája | E-mail | Web | 29. srpna 2014 v 21:45 | Reagovat

teda samé dobrůtky mňam.... :-)

10 ohnice ohnice | Web | 29. srpna 2014 v 23:02 | Reagovat

Jituš jak to tak čtu u vás jsou zásoby na zimudost značné !Teď už jen plnou kůlnu dřeva a zásoby jsou pěkně doma. :-P

11 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 29. srpna 2014 v 23:32 | Reagovat

Boršč bych si dala, ale jím ho jen já

12 VendyW VendyW | E-mail | Web | 30. srpna 2014 v 9:20 | Reagovat

Boršč jsem nikdy nejedla ani mne to moc zatím neláká. Z hub jsem letos něco nasušila, něco zamrazila ale klíďo bych šla ještě. Jak říkal soused Taky jich tu rostou mraky!

13 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 30. srpna 2014 v 11:03 | Reagovat

Jituško, rostou pořád. Martin byl včera na kole a přijel, že ze silnice viděl dva krásné praváky. :-)
Na boršč mám velkou chuť.

14 Marie Marie | Web | 30. srpna 2014 v 11:36 | Reagovat

Mňam, mňam, mňam...zase další dobrota. ;-)  :-D  :-D

15 Marta Marta | E-mail | 30. srpna 2014 v 12:34 | Reagovat

U nás začínají růst, zatím jen babky ;-) věřím, že se ukážou i hřiby :-D :-)

16 Vlasta Vlasta | E-mail | Web | 31. srpna 2014 v 7:55 | Reagovat

Ahoj Jitko, taky zavařuju jako o život :-)
sugo opravdu stačí rozmixovat, má lepší barvu, je hustší a ze semínek a slupek nenajdeš ani stopu :-)

17 Jitka Jitka | E-mail | Web | 31. srpna 2014 v 8:02 | Reagovat

[6]: Ale ten váš určitě nebude dietní, jako ten můj. :-D

[7]:Jí jsem boršč nesnášela a jím ho teprve snad poslední rok. Nikdy mně to nechutnalo. Tento je dietní, a už mně chutnají oba. :-)

[8]:Obojí jsou mňamózní :-D

[9]: ;-)

[10]:I dřevo bude. Část už je a zbytek příští týden.

[11]: Tady ten jím taky jen já a proč si ho neudělat pro sebe. Měj se ráda a udělej si ho. :-)

[12]: U nás je dnes mlha a teplo. Určitě rostou, ale už není moc času bloumat po lese. A o víkendu to nemá ani cenu. Jsou tady chalupáři a ti mají prošmejděnej les.

[13]: Letošek byl na houby opravdu úrodný. ;-) Dala bych si ještě jednou houbový pekáček a nestihli jsme řízky. Ty mám taky ráda. ;-)

[14]: Fakt dobrý i když bez masa a brambor.

[15]:Určitě porostou i praváci a já mám ráda i růžovky. :-)

18 Katka Katka | 31. srpna 2014 v 9:23 | Reagovat

[17]: I když byl z masového vývaru a s kouskem klobásy a zakysanou smetanou....přesto si myslím, že dietní byl ;-)

19 Jitka Jitka | Web | 31. srpna 2014 v 10:47 | Reagovat

[18]:To jo, vždyť je to samá zelenina.Já to teď mám poskládané trochu jinak. Pro mě je dietní už to, že tam nejsou brambory, natož maso. :-D

20 Intuice Intuice | E-mail | Web | 31. srpna 2014 v 11:45 | Reagovat

Boršč jsem jedla v Sovětském svazu, ale tam mi moc nechutnal. Všechno bylo na obrovské kusy a to mi nejelo. Doma jsem dělala, ale je to hodně dávno, ale udělala jsi mi chutě. Asi se do něj někdy pustím. :-)

21 Jitka Jitka | Web | 31. srpna 2014 v 14:27 | Reagovat

[20]:Taky nemám ráda ty velké kusy, dělám to na drobnější. Zvlášť tu řepu.

22 Jitka Jitka | Web | 31. srpna 2014 v 14:33 | Reagovat

[16]: Mixovala jsem, ale asi ne dost dobře. To je jedno, chuť to má skvělou, a barva taky dobrá. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Stazkyobrazky.wz.cz-obrázky od Vás pro Vás
Sisi