Postup:






[1]: Libuško, já mám olivy ráda, hlavně ty černé a ony tomu dávají dobrou chuť.
Jituš, cuketa vypadá ve finále báječně. Muselo to být i chutné.
Tak určitě se dá bezmasé jídlo jíst s chutí, ale bez masa taky nejsem celá. Neříkám, že ho mám každý den, ale úplně bez masa, to je podle mě úplně k politování. Nevím co máte za problém, ale možná že máte málo křemíku, ten hodně čistí játra a to je taková naše čistička těla. Kopřivy a přeslička a pít čaj.
Jitko, vypadá to moc dobře. Já bych musela vynechat rajčata(alergie) a olivy ty nemám ráda a musím opatrně s kořením, ale jinak by to šlo. Mě bezmasá jídla nevadí. Mám moc ráda zapečené brambory s pórkem zalité šlehačkou a bez masa a moc si na nich pochutnám.
Tento recept si opisuji, vypadá báječně.
Zeleninová jídla dělám teď velmi často, přílohové maso třeba přidám pro syna, ten ho vyžaduje. Já si dávám občas, můžu, ale dokážu bez něj být.
Pořád nevím, jak přesně vypadá pravý parmanzán a kde se kupuje. Nechceš mi prosím někdy nafotit obal? Nebo mi napsat, kde ho kupuješ a za kolik a kolik je jeho váha? Já jedla pravý v Bulharsku a mohla jsem se po něm utlouct!
Výseč parmazánu přivezl manžel z dovolené v Itálii, ale u nás se vyrábí a prodává. Informace najdeš tady http://www.brazzalemoravia.com/ najdeš tam i prodejní místa.
Cukety pěstuji a také je mám moc ráda a někdy nevím, jak je mám připravit, abych se stále neopakovala. Když byla u nás na návštěvě moje německá známá, tak je upravovala jako lečo. A bylo to také moc dobré.
Ahoj Jitko, recept vypadá hodně dobře. Třeba si zvykneš .
Já maso moc nemusím, ale občas dostanu chuť. Mám ráda šťouchané brambory, nebo těstoviny se sýrem. Když mám čerstvě upečený chéb, stačí mi k obědu míchaná vajíčka.
S Vařilkou jsi mi nasadila brouka do hlavy. Znám ji z fleru a nemohla jsem si vzpomenout na jméno, ale už jsem paní Všetičkovou našla
To jídlo vypadá moc dobře, ale nevím, jak bych doma pochodila u svého manžela masožravce. Jedině, že bych pro chuť přidala trochu šunčičky a pak by mi to mohlo projít.
[13]: Jaruš, já musím manželovi vařit extra. Dnes jsem měla lečo, které jsem si vloni zavařila a bylo bez uzeniny. Manžel má lečo rád, ale dnes si raději zajel na oběd do hospody. Tak jsem to měla jednodušší. Naštěstí příprava těch mých jídel nezabere tolik času.
[12]: Jsem trubka, asi jsem to přehlídla. Jinak mám výhodu, že si manžel vaří sám. Musí mít všechno přesolené a přemaštěné. A hlavně toho musí být moooooc.
Jituš, to je přímo Itálie!
Náhodou ses trefila, tady se dělají podobné recepty, stejná úprava (ale bez oliv) se dělá z lilků a je to moc dobré. Na sýr Gran Moravia byla reklama i tady, ale v obchodě jsem neviděla. Až uvidím, vyzkouším
[16]: Podívej se na odkaz http://www.brazzalemoravia.com/o-firme/historie/ Tam se dozvíš jak k tomu došlo, že italský sýr se dělá na Moravě. Údajne Italové kopují ten náš, asi proto, že bude levnější, ale mám možnost porovnat oba a nevidím v kvalitě rozdíl.
JItuško mám taky doporučenou dietu a tak obkoukávám z blogů a feceboku.Lečo mám ráda přidávám si do toho klasického ještě mrkev a strouhaný sýr je to bašta!
Skvělý recept! Děkuji za zajímavé jídlo. Vyzkouším.
[17]: Jitko, dívala jsem se a vypadá kvalitně. Aspoň že ho nazývají svým jménem a ne jako ostatní různé parmasan apod. a je to bohapustý padělek. Italové proti tomu bojují, ale špinavá konkurence je veliká
[20]:Jestli jsem to dobře pochopila, tak je to výroba s požehnáním a účastí italské firmy.
[21]:Ano, určitě. Jinak by asi nemohli inzerovat v italských časopisech
Musím se po něm lépe podívat i v obchodech, asi spíš ve větších supermarketech. Pak dám vědět!
No to musela být dobrota
Na sýrech Gran Moravia přímo ujíždím
K pozření zeleniny se nějak nemůžu přinutit!!! Tepelně upravenou ještě, ale syrovou - brrrr!
Jituško, to opravdu vypadá dost dobře, i bez toho masa, tedy zatím. Nevím proč, ale olivy nepapám, ale bez nich by to určitě taky šlo.