Tvarohovo - jahodový koláč, nepečený

24. června 2017 v 21:53 | Jitka |  Moučníky
Když jsem dnes řekla A, musím říct taky B. Tím B je koláč k odpolední kávě. Jednoduchý, bez pečení, osvěžující v těchto tropických dnech. Komu by se chtělo trávit čas u pečící trouby.

Ingredience:

20 dkg čokoládových BB sušenek
2 tvarohy ve vaničce
20 dkg jahod
10 dkg másla
1 sáček želatiny v prášku
150 ml vody
lžíce citronové šťávy
15 - 20 dkg pískového cukru


Postup:

Sušenky rozmixovat na prášek a spolu se změklým máslem vytvořit hmotu, kterou "vysteleme" dortovou formu a dáme do lednice ztuhnout. Než nám korpus ztuhne, vyšleháme tvaroh s polovinou cukru a zvlášť rozmixujeme jahody se zbytkem cukru. V kastrůlku necháme nabobtnat želatinu v asi 150 ml vody a pak ji zahřejeme (nevaříme). Necháme zchládnout a vmícháme lžíci citronové šťávy. Polovinu želatiny zašleháme do tvarohu, druhou polovinu do rozmixovaných jahod. Do korpusu nalejeme tvaroh,a na něj nalejeme jahody. Vidličkou promícháme tak, aby nám vzniklo mramorování. Opět dáme do lednice vychladnout. Kdo se nemusí obávat, že přibere, může si koláč při servírování dozdobit šlehačkou. To ale není můj případ.




 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 24. června 2017 v 21:55 | Reagovat

Tak to bych brala i bez šlehačky. Musím zkusit, jen mít ty sušenky a tvaroh a jahody. ;-)  :-D  :-D

2 Jitka Jitka | Web | 24. června 2017 v 22:02 | Reagovat

[1]: Růži, jahody nejsou dogma, můžeš použít jakékoli ovoce a sušenky taky nemusí být zrovna čokoládové. Už jsem to dělala i ze světlých sušenek. :-)  :-)  :-)

3 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 24. června 2017 v 22:35 | Reagovat

[2]: Jituš, já vím, ale když my máme s bídou pár oplatků a müsli tyčinky, jinak se pečenému vyhýbáme. No nevadí, však se to dá koupit, nemáme do obchodu dalekoJo a želatinu koupil muž zrovna včera, jenže to počítal, že ji přidám do sulcu na který má koupenou uzenou nožičku-kolínko. Oni byli zvyklí vařit sulc z uzeného, tak si chce zavzpomínat nadětství u maminky.

4 Květa Květa | Web | 24. června 2017 v 23:16 | Reagovat

Aha, zase dobrota, můžeme vyzkoušet. Jahody už nemám, ale v mražáku mám ještě od loňska, ty bych mohla použít. Takže ještě ty sušenky a hurá do "pečení"! :-P  :-P  :-P

5 Evina Evina | E-mail | 25. června 2017 v 7:43 | Reagovat

Jituš,před mnoha lety jsem dělávala obdobný dort se želatinou(ale bez sušenek).Pak se děti rozběhly do světa,nějak se pozapomnělo :-? Teď už dělávám jen ze zakysané smetany :-(
Přeji krásnou neděli :-)

6 Jarmila* Jarmila* | E-mail | Web | 25. června 2017 v 8:29 | Reagovat

Dort vypadá báječně. :-) Musím ho vyzkoušet, dokud jsou jahody. ;-)

7 Růža Růža | E-mail | 25. června 2017 v 8:36 | Reagovat

Jitu, udělala jsi mi chutě, škoda, že jsem jahody včera snědla. ;-)

8 Jitka Jitka | Web | 25. června 2017 v 9:00 | Reagovat

[3]: Je to gurmán, ten tvůj muž. To může být lepší než jen z ovaru. Nožičky jsme obírali před pár dny. Manžel koupil půlku hlavy a pár nožiček a on si obral hlavu a já kůži z nožiček. ;-)  ;-)

[7]: Za chvíli budou maliny a ostružiny a můžou být i meruňky. S těmi by to mohlo být taky zajímavé.

9 VendyW VendyW | E-mail | Web | 25. června 2017 v 9:35 | Reagovat

Šlehačka, šlehačka, šlehačka!!! To já můžu. A tohle vypadá náramně.... ;-)

10 Hela* Hela* | 25. června 2017 v 12:51 | Reagovat

Jahody jsem letos zrušila, ale mohla bych to zkusit s rybízem :-)

11 Dominika Dominika | Web | 25. června 2017 v 13:17 | Reagovat

Ten musím vyzkoušet, nepečený se u nás dlouho neohřeje. A se šlehačkou!!!!!

12 Elina Elina | E-mail | 26. června 2017 v 18:27 | Reagovat

Hmmm vypadá moc dobře!!! :-D  :-D  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Stazkyobrazky.wz.cz-obrázky od Vás pro Vás
Sisi