Houbová čalamáda

26. října 2017 v 16:35 | Jitka |  Jen tak
Ač už podzim řádně pokročil, houby stále rostou. Manžel našel košík suchohřibů a tak jsme ještě sušili, k obědu dnes byla houbová omáčka a z půl kila hub jsem udělala naši oblíbenou houbovou čalamádu. Omáčky jsme si letos užili a nasušeno máme taky dost. Protože mám ještě hromadu paprik, chtělo by to ještě jeden košík hub, abych udělala ještě jednu várku čalamády.To kvůli těm paprikám. Je potřeba je nějak smysluplně uskladnit.
Pokud máte papriky, cibuli, houby a nemáte co dělat, tak recept na čalamádu najdete tady.

 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Růža Růža | E-mail | 26. října 2017 v 16:41 | Reagovat

Houbovou čalamádu jsem také dělávala, je moc dobrá. Houbovou omáčku jsme tento týden také měli a něco jsme nasušili. :-)

2 VendyW VendyW | E-mail | Web | 26. října 2017 v 16:46 | Reagovat

Já mám nejraději houby zmrazit. A pak něco málo nasušit. Ty zmrazené mám na vaření nejraději, jsou jemné a ne tak aromatické jako sušené.

3 Hela* Hela* | 26. října 2017 v 17:02 | Reagovat

Do lesa mám dost daleko a když jsem letos přesvědčila kamarádku a vyrazily jsme, donesla jsem tři houby :-D. Naštěstí nám známá přivezla košík. Něco jsem nasušila i zamrazila. Miluju smaženici, ale musí v ní být babky. nejspíš chuť z dětství. Les jsem měli hned u domu a nic jiného v něm nerostlo.

4 Janka Janka | Web | 26. října 2017 v 20:08 | Reagovat

Tak tuto trojkombinaci neznám, ale určitě musí být moc dobrá. Ale musí to být praváci a nebo suchohřiby, žeee??? :-)

5 Jitka Jitka | Web | 26. října 2017 v 20:45 | Reagovat

[4]: Nemusí, tato je jen ze suchohřibů, ale může to být i směs různých hub. Jen ne prašivek. :-D

6 Vlasta Vlasta | Web | 26. října 2017 v 21:59 | Reagovat

Taky jsem se na houbovou čalamádu chystala, dělám z ní vaječnou tlačenku, ale u nás rostlo hub málo, s bídou jsem trochu nasušila :-( Paprik mám ve špajzu velkou misku a ještě další ve skleníku, ale co s nimi vážně nevím...

7 věrka věrka | 27. října 2017 v 10:49 | Reagovat

Houbovou čalamádu jsem taky dělávala, ta je moc dobrá. Jinak houby už ani nemrazím a ani nesuším, ale zavařuju je ve vlastní šťávě. To se podusí jako na smaženici bez koření, cibule a soli a když se skoro vydusí tekutina a jsou měkké, tak se napěchují do menších skleniček a zavaří. S těma se dá dělat úplně všechno, jako s čerstvými. Včera jsem se byla podívat na kousek do lesa a našla jsem už jen 4 houby, to jsem byla zklamaná, ale na polévku to stačí, nedělám jí kdoví kolik. :-)

8 Jarka Jarka | Web | 27. října 2017 v 13:35 | Reagovat

Houbovou čalamádu dělá moje švagrová a zásobuje nás.
Mě takto naložené houby chutnají víc, než jen ty samotné v octě. :-P

9 Jana Jana | E-mail | Web | 27. října 2017 v 14:04 | Reagovat

Tuhle čalamádu jsem taky kdysi dělala. Vzpomněla jsem si na ni nedávno, když jsem měla houby, ale nenašla jsem už ten recept. Škoda.

10 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 29. října 2017 v 16:18 | Reagovat

Jituš, ty jsi na zimu připravena jak se patří :-)

11 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 30. října 2017 v 7:23 | Reagovat

Jituško, u nás prdlajs hřiby...letos nemám ani ň...mamce se ale na závěr sezony podařilo něco najít a dostala i pytlík sušených od tety, tak do vánoční polívky bude...snad příští rok :-)

12 Ježurka Ježurka | Web | 30. října 2017 v 17:13 | Reagovat

Houbovou čalamádu neznám, protože jsem nikdy neměla tolik hub, a taky jsem to neznala. A dobrota to určitě bude. Já jsem furmán přes všechny čalamády, tak bych si ji určitě dala s chutí. :-)

13 ruzena ruzena | E-mail | Web | 31. října 2017 v 21:20 | Reagovat

Houby musím kupovat, čerstvé místní, nádherně voňavé stojí víc jak bifteky, tak radši zmrazené. Na sbírání musí  být povolení a lesy jsou navíc daleko :-( Letos bylo a pořád je sucho, vozí nám houby z Rumunska :-( nic moc.

14 Jitka Jitka | E-mail | Web | 1. listopadu 2017 v 12:54 | Reagovat

[13]: Tak to máte hodně blbý. To u nás zatím nehrozí, ale kdoví, tady se úřady chytnou všeho. Možná na to taky dojde, že nebudeme chodit na houby. U nás by to ranilo spoustu lidí, protože jsme národ houbařů. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Stazkyobrazky.wz.cz-obrázky od Vás pro Vás
Sisi