Pel mel

19. července 2018 v 15:59 | Jitka |  Jen tak
Zpracovávám a zpracovávám. Víc není třeba dodávat.






Něco už je uloženo vesklepě. Jsou to marmelády z rynglí, rosol z višní který měl velký úspěch v moučníku. Jedna sklenička nebyla naplněna zcela a tak jsem ji dala do piškotového moučníku.




Chvílemi mám jazyk na vestě, ale jedu dál. Co mi taky zbývá.

Pro radost ještě fialky.







Přeji veselé zavařování.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Štěpánka Štěpánka | E-mail | 19. července 2018 v 16:24 | Reagovat

Vy jste šikovná a pilná jako včelička. Taky na zimu dobře připravená až budou vnoučata koukat co by kde smlsla :-)

2 Mirka Mirka | Web | 19. července 2018 v 16:42 | Reagovat

Jituš teda ty taky nedáš těm ručkám a nožičkám pokoj což??? Mě už se o tom zavařování zdá,ale nedá se nic dělat,dneska jsem konečně dodělala třetí várku červené řepy,zítra uložím do sklepa a hrnec na zavařování hold na mě bude blikat dál. Koukám,že už jedeš i jablíčka...Ty jsi se nakazila od těch vašich včeliček viď??? ty taky asi letos mají plno práce jako ty??? :-)  :-)

3 Jitka Jitka | E-mail | Web | 19. července 2018 v 17:25 | Reagovat

[1]: :-)

[2]: To jsou ryngle. Dělala jsem z nich kompot a marmeládu. :-)

4 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 19. července 2018 v 17:44 | Reagovat

Braka bych ty višně. K většímu množství na marmeládu jsem se nedostala nikdy, tak vždycky skončily v cukru, zalité rumem nebo vodkou. Jako chuťovka na někdy. :-D

5 Růža Růža | E-mail | Web | 19. července 2018 v 18:15 | Reagovat

Jitu, koukám, že pokračuješ v zavařování. :-) Ty zelené ryngle mi chutnají zavařené. A fialky ti krásně kvetou a dělají radost. :-)

6 Jitka Jitka | E-mail | Web | 19. července 2018 v 19:07 | Reagovat

[4]: Neměla jsem jich taky moc, asi deset skleniček rosolu a ve čtyřlitrovce je naložená višňovka.

[5]: No už mně to leze krkem. Teď jsem dostala kbelíček modrých rynglí, krásně šly odpeckovat a mám z toho čtyři sklenice kompotu a manžel zrovna přivezl bednu broskví. To ale až zítra, až se vrátíme z Brna. :-)

7 Hela* Hela* | 20. července 2018 v 13:58 | Reagovat

Ahoj Jitko, mám tu Pepíčka a tak jsem na týden zavařování vzdala. Tři keře aronií jsou obalené, broskve zatím nezralé(máme hodně pozdní), špendlíky také, ostružin je spousta, naštěstí ještě červených. Loni jsem ze zoufalství udělala tři sklenice višňového džemu, ale zůstal tam celý rok. Teprve teď jsem ho Pepinovi otevřela na palačinky a už je pryč. Téměř všechno zpracovávám na pečený čaj, marmelády a kompoty se u nás moc nejí. Začínají červenat rajčata a fazolek a špenátu mám už plný mrazák. Ještě mě čeká mrkev a červená řepa. Okurky snad stačíme jíst(mám salátovky). Na jaře se těším na úrodu, ale pak je všeho moc najednou. Drž se a zavařuj s Mírou :-D

8 Jarka Jarka | Web | 20. července 2018 v 18:08 | Reagovat

Jitko, to tě lituji. A bude hůř. Má se ještě oteplit a prý se teploty vyšplhají nad třicítku a ty si ještě přitápíš v kuchyni. 8-O Na hotové, už zavařené skleničky, je ovšem radost pohledět a ten zákusek vypadá také skvěle. ;-)  :-)

9 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 20. července 2018 v 20:43 | Reagovat

Páni, dala bych si dortík.Zavařování ti Jituš nezávidím, ale jak se zima zeptá,můžeš hlásut, já jsem připravena. :-)

10 Ema Ema | E-mail | Web | 20. července 2018 v 21:38 | Reagovat

Hektické období!! ;-)

11 Milada Milada | 25. července 2018 v 15:11 | Reagovat

Paní Jitko, sice višně nemám,ale třeba by rosol šel i z jiného ovoce.
Můžete mě prosím napsat recept na ten rosol. Děkuji Milada

12 Jitka Jitka | E-mail | Web | 25. července 2018 v 15:44 | Reagovat

[11]: Já mám na přípravu parní odšťavovač, ale můžete použít jakýkoliv.Rosol se dělá z čisté šťávy a je jedno z jakého ovoce. Na 1l šťávy používám sáček Gelfix 1:3, ale jde i 1:2 nebo 1:1 to se potom liší jen množstvím cukru a to je napsáno na sáčku. Pak už pracuji podle návodu na Gelfixu. Je to jednoduché. Kdyby jste potřebovala nějakou radu, klidně napište. :-)

13 dáša dáša | Web | 27. července 2018 v 11:45 | Reagovat

Jitu, už druhý den zavařuji okurky!
O víkendu budu vařit džemy s červeného a černého rybízu. Mám práce nad hlavu a manžel si usmyslel, že zítra pojedeme na výlet :-? Na dvoře máme velkou hromadu větví z ostříhaného břečtanu - už přepadával. Červené blumy padají ze stařičkého stromu a jsou šťavnaté a moc dobré. Manžel chce upéct táč, nerada peču sladké, protože jsem mlsná a potom sním půl plechu sama :-? Teď jdu pro na zahradu, než oschnou sklenice na okurky,sklízet cukety a dýně hokaido, máme rádi z nich polévku.Také si vyměňujeme se sousedkou ovoce, které doma nemáme :-). Musíme vydržat v tom příšerném horkém počasí :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Stazkyobrazky.wz.cz-obrázky od Vás pro Vás
Sisi