Langoše.

14. února 2020 v 20:59 | Jitka |  Bezmasá jídla
Na Top recepty jsem viděla recept na langoše. Protože si téměř každý recept upravím tak to stejně dopadlo i s tímto. Vyměnila jsem jogurt za zakysanou smetanu.

Ingredience:

40 dkg hladké mouky
cca 1 dcl vlažné vody
káv. lžička moučkového cukru
kelímek zakysané smetany
1/2 balíčku sušených kvasnic
lžíce oleje
špetku soli


Postup:

Všechny ingredience dáme do mísy a vyhněteme těsto. Nemělo by být lepivé a mělo by se s ním dobře pracovat. Podle toho buď přidáme vodu, nebo mouku. Necháme kynout při pokojové teplotě a potom tvoříme langoše a smažíme na pánvi.

Buď konzumujeme naslano nebo nasladko. U nás je to půl na půl. Já naslano s majdou podle Blanky a se sýrem a manžel pocukrované.


A tak pěkně rozkvetl druhý amarylis.

 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 14. února 2020 v 21:09 | Reagovat

Langoše jsem jedla myslím  poprvé u babičky na Slovensku (tedy tchyně). Smažila je na sádle, jen  jím pánev lehce potřela, byly výborné. Dali jsme si na ně domácí tvaroh a trochu meruňkové marmelády. :-)

2 Miloslava Miloslava | 14. února 2020 v 21:11 | Reagovat

Jituš zdravím a recept už mám opsaný.Podívej se na můj blog,tam se mě naboural nějaký zmetek a tak po upomínce,že tam nic nedávám od blogu.cz budu končit. Tobě moc děkuji za velkou pomoc a možná budu jinde-nevím ještě.pa Miluš :-!  :-!  :-!

3 Jitka Jitka | 14. února 2020 v 21:15 | Reagovat

[1]: Taky smažím na sádle.

4 Chudobka 1970 Chudobka 1970 | Web | 15. února 2020 v 7:27 | Reagovat

Ty mi už zase deláš chutě :-D  :-D  :-D

5 věrka věrka | 15. února 2020 v 9:26 | Reagovat

Takhle jsem dělávala langoše když byly holky malý a to si dávaly rády, ale už jsem je dávno nedělala. Nedávno jsem si udělala trhanec a docela jsem si pochutnala. Pomalu se k těmhle jednoduchým receptům vracím, už vařím jen pro sebe a tak je to rychlovka. U nás je trochu pod mraky a sluníčko jen tak nesměle vykukuje, tak uvidíme, jak se dnešek vyklube, ale ještě tady máme trochu sněhu. :-)

6 Růža Růža | E-mail | 15. února 2020 v 11:48 | Reagovat

Kdysi jsem langoše dělávala a docela bych si zase ochutnala. :-)

7 Danka Danka | E-mail | 15. února 2020 v 17:26 | Reagovat

U nás je dnes smradu.Dělala jsem kapustové karbanátky,ale super.Raději příště ty úžasné Langoše. :-D

8 Kitty Kitty | E-mail | Web | 15. února 2020 v 17:32 | Reagovat

Langoše jsem si dávala při výletech. Už jsme ale dlouho nikde nebyli, teď mi s tím receptem děláš chutě. Nakonec se odvážu a udělám je ;-)

9 Hela* Hela* | 15. února 2020 v 19:51 | Reagovat

Ahoj Jitko, dělám langoše ze zakysanky už dlouho. (80Dg hladké mouky, 1 droždí, 2 vajíčka, 1 zakysaná sm. a 1 kelímek mléka). Vždycky s česnekem a sýrem. Vnoučata si dávají kečup, ale nikdy mě nenapadlo je dělat na sladko [:tired:].
Jedna amarylka vystrkuje poupátko, druhá jen lístek a ostatní pořád ještě chrní :-)

10 Hanka Hanka | 15. února 2020 v 20:22 | Reagovat

Langoše zvládne i nepříliš zkušená kuchařka. Dříve jsem je dělávala a zvládnou to i starší děti. Můj recept byl také se zakysanou smetanou a vím, že to kynulo přes noc v ledničce. Tak to bylo uvedeno, takže večer jsme zadělali a druhý den se to dělalo. Nejlepší je to hned čerstvé. Kečup to jistí. :-) :D

11 Janka Janka | 15. února 2020 v 21:50 | Reagovat

Jituš, ty mi děláš chutě jak langoškem, tak krásnou kytičkou!!! :-)  :-)

12 Fukčarinka Fukčarinka | 16. února 2020 v 19:49 | Reagovat

:-D Jitko, že já tu lezla :-D, děláš mě chutě, určitě vyzkouším. [:tired:]

13 Fukčarinka Fukčarinka | 16. února 2020 v 19:51 | Reagovat

Amarylis nádherný :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Stazkyobrazky.wz.cz-obrázky od Vás pro Vás
Sisi