Něco k nedělní kávě

18. února 2020 v 9:59 | Jitka |  Moučníky
Na vytrvalé naléhání mého muže, jsem se přemohla a upekla koláč. Už nevěděl jak by mě k tomu donutil, tak prostě koupil kilo tvarohu s tím, že část dostanou slepice a část použiju na pečení. Trvá na koláčích a já jsem se rozhodla pro kompromis a udělala jsem frgále. Nedají tolik práce. Nakonec manželovi nezbylo, než se s tím smířit a já jsem možná vyhrála, že se nebudu muset pleskat s koláči , pokud to bude pečení jen pro nás. Samozřejmě, že jsou příležitosti, kdy se koláče nedají okecat, ale pro dva lidi je jedno jak se ingredience použijí. Těsto je tradiční, které používám na všechno, tedy univerzální. Nahoru jsem dala tvaroh, na to domácí povidla a drobenku . Na jeden koláč hrušková a na druhý švestková. Oba koláče byly chuťově výborné. Taky jsem sklidila pochvalu a dovětek," letos musíš těch povidel nadělat víc". Tak jen doufám, že bude z čeho je uvařit. Teď, když se osvědčil způsob pečení v troubě bez míchání, není to problém.






A nakonec ještě druhé poupě amarylky.

 

10 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Růža Růža | E-mail | Web | 18. února 2020 v 10:48 | Reagovat

Jitu, až se mi sbíhají sliny, hned bych ochutnala. ;-)  :-) Amarylka je krásná. :-)

2 Ema Ema | E-mail | Web | 18. února 2020 v 10:49 | Reagovat

Mňam, mňam, frgály miluju! A hruškové obzvlášť!! :-P  :-P  :-)
Přeji krásný den.:-)

3 Danka Danka | E-mail | 18. února 2020 v 10:56 | Reagovat

Tak ty vypadají opravdu luxusně.Taky bych si dala,ale péct nebudu. :-D

4 věrka věrka | 18. února 2020 v 12:54 | Reagovat

Já jsem kynutý koláč s jabkovýma a švestkovýma povidlama dělala minulý týden, taky u nás hodně rychle ubývají, tento týden jsem dělala bramborovou křehkou buchtu s jabkama. Mám zavařený krouhaný jabka a tak na takové placaté koláče, které dost často dělám, taky kvůli rychlosti a míń práce, jsou moc dobrý. Mladí si pochutnali a já taky. U nás dneska padaly krupky a teď zase na chvíli svítí sluníčko. :-)

5 VendyW VendyW | E-mail | 18. února 2020 v 13:05 | Reagovat

Tak zatím to vypadá, že mi pokvetou oba nové hvězdníky z loňské výpravy do Drážďan, jak ty moje starší to se teprve uvidí, zatím mají listy, ale to mi dělaly i vloni, že nejdřív vyhodily pár listů a pak kvetly a vykvetl znovu ten zachráněný z popelnice. Je tedy také červený, jenže já nevím jaká z cibulí červený - bílý plnokvětý mi shnila. Frgále jsem zatím nezkoušela, dělala jsem chodský koláč, což je něco podobného. A teď o víkendu jsem pekla podle nového receptu z netu moc dobrý ořechový koláč s krémem.

6 Kitty Kitty | E-mail | Web | 18. února 2020 v 14:34 | Reagovat

Budu ho dělat, zítra koupím droždí a uvidím, co to udělá. Nejsem totiž přítelem pečení s droždím. Dám vědět. Vypadá teda chutně! ;-)

7 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 18. února 2020 v 15:24 | Reagovat

U nás je kynuté těsto oblíbené hlavně u manžela a frgále nebo vlastně u nás lívan nebo koláče nejvíc. :-D

8 Janka Janka | Web | 18. února 2020 v 15:52 | Reagovat

Takové velké koláče dělávala moje maminka. Pouze dva na plech. A byly móóóc dobré. :-)

9 Hanka Hanka | 18. února 2020 v 17:13 | Reagovat

Nejsem nějaký přeborník v pečení, peču jen občas - není moc zájem. Stejně si myslím, že kynutý koláč je lepší než na prášku, i ta bábovka. Jen to déle trvá. Máš to hezky upečené a věřím, že to chutná báječně. A kvítko - radost pohledět. ???  :D

10 Fukčarinka Fukčarinka | 18. února 2020 v 22:55 | Reagovat

Mám to podobně a delší dobu se přesvědčují,že bych mohla taky podobný upéct,ale nejdříve bude na řadě bublanina dle cukráře Maršálka.😁 Kytička 👍

11 Hela* Hela* | 19. února 2020 v 0:09 | Reagovat

Mňam, mňam, mňam :-)  :-)  :-)

12 Jitka Jitka | Web | 19. února 2020 v 0:19 | Reagovat

[8]:Jsou z 1/2 kg hladké mouky a ještě zbylo na čtyři suky. :-D

13 Květa Květa | Web | 19. února 2020 v 13:24 | Reagovat

U nás jsou to Hanácké koláče - jak kola od vozu. Ten tvaroh dávám dovnitř, nahoře je marmeláda s posypkou.Jsou hned pryč...
Amarylku máš pěknou,jsem zvědavá, jestli si to ta moje letos rozmyslí... :-)

14 dáša dáša | Web | 20. února 2020 v 12:12 | Reagovat

Kynuté těsto dělám podle oka ( skoro všechno tak peču a vařím, kromě vánočního cukroví. Když jsme už sami dva, tak nerada peču, protože manžel, který mě žádá opečení. ale on si dá po jednom kousku ke kávě odpoledne, kdežto já sežeru půlku plechu, ještě v 11. hod. si ještě přidávám!!! jsem hrozně na sladkém.Acich, achich...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Stazkyobrazky.wz.cz-obrázky od Vás pro Vás
Sisi